DIONICE,LOTO I OSTALE IGRE NA SREĆU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
Početna stranicaLatest imagesRegistracijaLogin
VAŽNA OBAVIJEST !!! U cilju unaprijeđenja foruma i unaprijeđenje poslovanja kroz uvođenje novih proizvoda i instrumenata uvodimo instrument psovanja na forumu za sve naše pretplatnike. Izrazite svoje osjećaje prema drugima i postanite bolji investitor !!!Ekskluzivno !!! Forum Investitor je u posjedu tehničkih targeta najpoznatijeg tehničkog analitičara kolege za Crobex i neke od dionica sa zagrebačke burze. CROBEX 1100 HT-R-A 155 ATPL-R-A 240 LEDO-R-A 900 DIOK-R-A 0 TISK-R-A 78 DLKV-R-A 75 ULPL-R-A 160 ADPL-R-A 9 LKPC-R-A 340 Pratite promjene iz sata u sat ! Ostanite prisebni. Uključite radio ili TV prijemnik. Isključite aparate na struju i plin, zatvorite vodu. Upotrijebite specijalna ili priručna zaštitna sredstva, pancirke, šljemove, boce s kisikom. Zapamtite: Opasnost traje sve dok se ne oglasi ZVUČNI SIGNAL ZA PRESTANAK OPASNOSTI ili dok nadležne službe ne daju nove targete !

 

 IGH-R-A

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost




IGH-R-A Empty
PostajNaslov: IGH-R-A   IGH-R-A Icon_minitimepet tra 02, 2010 10:40 am

Razlaz sa Žderićem Najmoćniji građevinski dvojac više ne surađuje
Radić raskida veze sa Žderićem i ulazi u posao s Valentićem
Šef IGH povlači se iz biznisa sa splitskim građevinarom i zbog loše medijske slike te tvrtke. N. Valentić pak od IGH kupio dio tvrtke za 96 mil. kn.


IGH predvođen Jurom Radićem izlazi iz svih poslova sa splitskim Konstruktorom u vlasništvu Željka Žderića.

Đukan ih spojio

Iako je Petar Đukan, bivši šef IGH, različitim poslovima vezao tu projektantsku kuću sa splitskim građevinarom, što je Radić nastavio, Žderićev kum sada je očito odlučio raskinuti poslovne veze, velikim dijelom i zbog loše medijske predodžbe o Konstruktoru. Dosad gotovo i nije bilo većeg posla u RH u kojem nisu sudjelovali IGH i Konstruktor, a IGH je jučer na Zagrebačkoj burzi objavio kako je kupio preostalih 50 posto Kile, tvrtke koja je bila u zajedničkom vlasništvu Konstruktora i IGH, za 16 milijuna kuna. Na početku tjedna IGH je pak od Konstruktora kupio i Geotehniku Inženjering, a već neko vrijeme Konstruktor i IGH nisu zajedno u projektu Centar Radeljević. Dapače, IGH je jučer na Zagrebačkoj burzi objavio da je Niva Inženjeringu, u vlasništvu nekadašnjega premijera Nikice Valentića, prodao za 96 milijuna kuna udio u tvrtki Črnomerec Centar u kojoj je dijelio vlasništvo s Konstruktorom.

IGH je i dalje ostao suvlasnik 20 posto te tvrtke osnovane za gradnju stanova, doma za umirovljenike te poslovne zgrade na Črnomercu. Valentić pak objašnjava kako je njegova tvrtka tu akviziciju najvećim dijelom platila kreditom, ali kako je dio investicije pokriven novcem iz dobiti te da će se jedan dio kompenzirati stanovima kada se oni sagrade.

– Tražimo partnera među građevinarima kojemu ćemo prodati 30 posto tog projekta vrijednog 150 milijuna eura u sklopu kojeg ćemo graditi 200 stanova. Počet ćemo graditi u osmom mjesecu i u idućih pet godina na tom ćemo gradilištu zapošljavati od 400 do 500 radnika – objasnio je Valentić. Napomenuo je kako je u građevinskom, odnosno developerskom biznisu već 35 godina te kako je u posljednjih deset godina njegova tvrtka, koja gradi skladišta i stanove, ostvarila dobit od 40 milijuna kuna koju nisu izvlačili iz Nive nego su je reinvestirali.

POS-ovi stanovi na Kili

IGH je pak posljednjim akvizicijama nastavio restrukturiranje u sklopu kojeg se rješava tvrtki koje ne spadaju u njegov osnovni biznis, ali kupuje one čija je djelatnost njegovo osnovno poslovanje.

IGH sve transakcije provodi tako da ostaje u plusu, odnosno na prodaji tvrtki kojih se rješava zaradio je oko 100 milijuna kuna, a one koje kupuje platio je 70.

IGH pročišćava developerski dio svog posla iako u toj tvrtki smatraju da će i dalje ostati najveći developeri. Žderić pak kaže kako je Konstruktor prodao udio u Kili jer im je taj posao bio povoljan te se nada da će se na zemljištu Kile graditi POS-ovi stanovi.
[Vrh] Go down
 
IGH-R-A
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
DIONICE,LOTO I OSTALE IGRE NA SREĆU :: BURZA :: DIONICE-
Forum(o)Bir: